Theatre Embassy

Amsterdam: De Swarte Bocht

Theatre Embassy maakte tien jaar geleden een roemrucht project Slavernij Moment NU op het NDSM-terrein in Amsterdam. Een decennium na dit spektakel kwam Theatre Embassy terug met een vernieuwde versie, aangepast op de stad Amsterdam en de haar grachtengordel: Amsterdam, De Swarte Bocht, een theatrale route langs het slavernij verleden in de grachtengordel van Amsterdam.
Gedurende een tocht over land en water, werd het publiek via de Brouwersgracht, de Herengracht en het Amnestyhuis aan de Keizersgracht gevoerd langs theatrale scenes, beelden en liederen. Deze omschreven het slavernijverleden van Amsterdam omschreven: De Gouden Bocht werd getransformeerd naar De Swarte Bocht.
Tijdens deze tocht ervoer het publiek de invloed en gevolgen van slavernij op onze stad en samenleving. De Swarte Bocht sloot aan op het slot van de herdenkingsactiviteiten, waarbij Nederland herdacht en vierde dat precies 150 jaar geleden de slavernij werd afgeschaft. Amsterdam: De Swarte Bocht was een samenwerking tussen Theatre Embassy en Amnesty Internationaal

Locatie: Centrum Amsterdam: 21 oktober t/m 27 oktober
Publiek: 350
Concept/regie: Berith Danse
Vormgeving: Bartel Meyburg
Kostuums: Thera Hillenaar
Tekst: Caroline van Leerdam
PR-Productie: Sabine de Tonnac
Video: Andrea Montenegro
Spelers: Guilly Koster, Caroline van Leerdam, Naomi Antonius, Frans de Wit
Zang & dans: NAKS Nederland (e.a.)