Theatre Embassy

Werkgebieden

Onze visie op theater is breed, we werken en leren van alle vormen van de performing arts. Daarom hebben we de samenwerkingsgebieden opgedeeld in:

Cultureel Management

Om artistieke ontwikkeling een stevige basis te geven, is het van groot belang dat er goede financiĆ«le en organisatorische randvoorwaarden gecreĆ«erd worden. Dit is meestal niet de sterkste kant van getalenteerde kunstenaars.  Om te zorgen dat onze partnerorganisaties ook op dit vlak steeds sterker worden, zendt Theatre Embassy regelmatig professionals uit op het gebied van cultureel management, productie en organisatie. Met de kennis en ervaring betreft management, versterken en vergroten we de zelfstandigheid van artiesten en krijgen ze inzicht in werkgebieden die voorheen hun interesse niet hadden.

Sluiten

Theatre for Education

Hierbij gaat het erom de kracht van theater als overdrachtsmiddel te gebruiken. Het live overbrengen van boodschappen is al eeuwenoud. Nog steeds is het een krachtige vorm om een publiek live in aanraking te brengen met vraagstukken of thema’s waar je verandering of bewustzijn in aan wilt brengen. Voorbeelden hiervan zijn: Geweld, Water, Kinderrechten, Milieu, en Oorlogsconflicten.

Theatre Art

Ons vak heeft een sterke intrinsieke waarde.  Het is daarom belangrijk om de kwaliteit van het theater vak op technisch en op artistiek niveau te stimuleren en te onderhouden. Als we in de kwaliteit van het theater investeren betrekken we alle kunstdisciplines zoals zang, beeldend, dans, literatuur, media, licht, geluid, spel, etc. Hoe hoger de ontwikkeling van het professionele theater, des te beter de kwaliteit van het theater in de secties daaronder, waarin studenten, scholieren, ouderen en vrijwilligers kunnen participeren. Theatre Embassy ondersteunt daarom de ontwikkeling van talent, artisticiteit en vermogen om verbeelding vorm te geven.

Rituele Vormen

De wortels van ons theater vak liggen in optredens en events, uitgevoerd voor en door de gemeenschap. De diversiteit van deze rituelen, dansen, optredens of andere culturele uitingen is enorm. Ze vallen onder ons Immaterieel erfgoed en staan onder druk door populaire hedendaagse cultuur en de moderne ontwikkelingen van communicatie. Hoewel ze vaak in de hoek van het toeristisch vertier worden gezet blijven het in principe de dragers van de rijkdom aan culturele kennis. Theatre Embassy geeft aandacht aan deze rijkdom van cultureel erfgoed en ondersteunt deze etnische theatertradities om in ontwikkeling en beweging blijven.

Theater Processies

Door te werken op straat verlagen we de drempel voor het publiek om theater te kunnen zien en beleven. De parade of processie is ook een traditionele vorm waarin we verhalen vertellen of beelden overbrengen op onverwachte momenten bij een breed publiek. Bij parades werk je boven de mensenmenigte uit en bedien je je van korte en heldere beelden. In een tijd van zappen, computerspelletjes en videoclips heeft de straatparade aan kwaliteit en kracht gewonnen.

Lees de PDF folder:

Read the PDF folder in English: